Friday, February 24, 2012

Tredje dagen i Vietnam



Vietnam har så här långt bjudit oss på både kulturchock, värme, jättegod billig mat och trevligt tid tillsammans med familjen. Efter vår långa resa, som flickorna redan berättat om, var jag den av oss som inte kunde sova i bussen mellan Saigon och Mui Ne. Det tog oss nästan 2,5 timmar att enbart köra igenom Ho Chi Minh City (Saigon). Vi fick uppleva en massa mopeder, evigt tutande och boningar av varierande standard.




Alla vietnameser pratar fortfarande om Ho Chi Minh som deras stora ledare, trots att han dog redan 1969. En ung guide, uppskattar 20-25 år (det är otroligt svårt att gissa ålder på vietnameserna) berättade med sådan inlevelse om honom, trots att han själv är född långt efter hans död.



En roligt iakttagelse som vi gjorde i går kväll. Nu förstår vi varför en del vietnameser i Finland har julbelysning året om. Här är alla gator och restauranger pyntade med det som vi förknippar med julen. Dessutom spelas instrumental julmusik i restaurangen på hotellet. Men efter några dagar så har vi vant oss, och reagerar inte alls :).



I morgon åker vi in till Phan Tieth för att se på alla fiskebåtar, som lär skall vara en sevärdhet, och lite shopping. Godnatt från Mui Ne.
// Ciika

No comments: