Sunday, March 4, 2012

Mui Ne - fiske och kaitesurfing


I fredags gjorde vi en förmiddagsutflykt till fiskebyn Mui Ne. Byn myllrade av människor, mopeder, bilar och tjutande horn. Barn sprang utefter dom livliga gatorna och lekte, vilket i våra ögon såg lite farligt ut, men igen annan såg ut att reagera :). Vi gjorde ett snabbt stopp utanför hamnen med alla dom otroligt färggranna fiskebåtarna, samma båtar som passerar vårt hotell varje morgon och kväll. En variant av båt har fascinerat oss. Båten ser ut som en rund balja med motor, och används i huvudsak till att fånga småräkor. Vi har lite svårt att förstå hur dom får den att gå rakt fram :) .

Alla barn vi träffat är glada och spontana och kommer genast fram och high-fivar alla, och pratar en massa (som vi tyvärr inte förstår). Jag uttrycker mig lindrigt när jag säger att våra flickor inte gillade fiskstanken på den här stranden :)

Efter att ha trängt oss fram bland alla marknadsstånd i Mui Ne med en härlig blandning av fisk, silkestyger, skor, kryddor, smycken och allt man kan tänka sig, så tog vi oss ner till Vietnams populäraste strand Mui Ne beach. Stranden har blivit ett mecka för kaitesurfing, varmt vatten, ständig vind och ljuvliga vågor.
Ciika

1 comment:

Unknown said...

wow, vad vackert med alla båtarna!